• Hitta fastighetsmäklare
    Hitta fastighetsmäklare

Köpa hus på Lidingö – Upptäck fördelarna med att bo i ett av Sveriges mest eftertraktade bostadsområden med en kombination av natur och stadsliv på vackra Lidingö.

Köpa Hus på Lidingö

Hus och Villor till Salu på Lidingö

Köpa Hus på Lidingö

Bostad.Yabado.se erbjuder ett stort urval av bostäder till salu från de största plattformarna på ett och samma ställe.

Att Köpa Hus på Lidingö

Att köpa ett hus på Lidingö, en östlig förort till Stockholm, är attraktivt på grund av dess natursköna omgivningar och höga livskvalitet. Området erbjuder en perfekt balans mellan stadsliv och naturupplevelser, vilket lockar många bostadsköpare till ön. Bostadsmarknaden på Lidingö kännetecknas av varierande bostadsalternativ och unika egenskaper som tilltalar olika typer av köpare.

Ett genomsnittligt utropspris för en villa på Lidingö ligger på 14 137 000 kr och har en genomsnittlig försäljningstid på 28 dagar enligt Booli. Med olika bostadsalternativ och prisklasser på marknaden kan bostadsköpare hitta en mängd olika alternativ att välja mellan.

Köpa Hus Lidingö

Bästa Bostadsområden på Lidingö

Populära bostadsområden som Baggeby, Bo-Gärde och Hersby på Lidingö erbjuder varierande bostadsalternativ som attraherar olika köpare. Andra attraktiva områden inkluderar Brevik, Dalénum och Gångsätra, som alla har sina egna charm och unika drag för att passa olika preferenser och behov hos bostadsköpare. Oavsett vilket område man väljer på Lidingö, finns det en mångfald av bostäder och bekvämligheter att utforska.

För den som söker en lyxig atmosfär och exklusiva boenden, är vissa delar av Lidingö som Dalénum och Gångsätra kända för att erbjuda en hög standard och elegans i bostadsmiljön. Dessa områden lockar ofta köpare som värdesätter kvalitet och bekvämlighet.

Kända Personer Bosatta i Lidingö

Lidingö är hem för flera kända personer inom olika branscher, från artister till företagsledare, som har valt att bosätta sig i området. Deras närvaro bidrar till områdets popularitet och status som ett attraktivt bostadsområde. Genom att bo på Lidingö får invånarna chansen att bo i närheten av kreativa och inflytelserika individer.

En av de kända personerna som valt att bo på Lidingö är artisten Tomas Ledin, som har bott på ön i många år och uppskattar den lugna och natursköna miljön som området erbjuder. Hans närvaro bidrar till att sätta Lidingö på kartan som ett populärt bostadsområde.

Boendeupplevelse i Larsberg, Lidingö

Området Larsberg på Lidingö erbjuder en unik boendeupplevelse med närhet till grönområden, skärgård och stadens bekvämligheter. Boende i Larsberg njuter av en välkomnande atmosfär och en mångfald av bostadsalternativ som passar olika familjer och individuella behov. Med närheten till skolor, affärer och fritidsaktiviteter får invånarna en bekväm vardag samtidigt som de omges av naturens lugn.

Ett exempel på den boendeupplevelse som Larsberg erbjuder är närheten till havet och den vackra skärgården, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av båtliv och natursköna promenader längs vattnet. Området är också känt för sina grönområden och lekparker, vilket gör det till en idealisk plats för familjer med barn.

Lidingös Särdrag och Attraktioner

Lidingö är känt för sin rika natur, vackra stränder och kulturella evenemang som lockar både boende och besökare till ön. Invånarna på Lidingö har tillgång till ett aktivt föreningsliv, idrottsmöjligheter och kulturella evenemang som berikar deras livskvalitet. Dess geografiska läge vid Stockholms skärgård ger invånarna möjlighet till unika naturupplevelser och rekreation nära hemmet.

Köpa Hus på Lidingö

Ett av Lidingös mest populära evenemang är Lidingöloppet, en årlig löpartävling som lockar tusentals deltagare och åskådare från hela landet. Denna traditionella händelse är en del av Lidingös identitet och bidrar till gemenskapen på ön.

Skattenivåer i Lidingö

Medelskattesatsen (kommunal- och landstingsskatt) år 2023 för kommuner i Stockholms län är 31,03 kr och för hela Sverige 32,24 kr, att jämföra med Lidingö stad 29,92 kr.

Skattesatserna på Lidingö varierar beroende på fastighetens värde och kan påverka boendekostnaderna för fastighetsägare. Det finns olika skatteavdrag och förmåner som kan påverka beskattningen för bostadsägare på ön. En villa på Lidingö kan innebära olika skattemässiga förpliktelser beroende på fastighetens värde och läge, vilket kan påverka de totala boendekostnaderna för ägaren.

Avslutning

Att köpa hus på Lidingö erbjuder en unik möjlighet att bo i en av Sveriges mest eftertraktade bostadsområden, med en perfekt kombination av natur och stadsliv. Upptäck de många fördelarna med att bo på Lidingö och hitta ditt drömhus idag på Yabado.se för en skräddarsydd bostadsupplevelse som passar dina behov och önskemål.