• Hitta fastighetsmäklare
    Hitta fastighetsmäklare

Video 2 min

Genomsnittliga bostadspriser på Lidingö

Köpa bostad Lidingö

Svensk Mäklarstatistik 2024. Februari

TypTidsperiodPris (kr/kvm)MedelprisAntal såldaPrisutveckling
VillorSenaste 3 månaderna81,07712,604,00043-3.3%
VillorFöregående 12 månader88,15714,137,000257+10.7%
BostadsrätterSenaste 3 månaderna62,7724,658,000123-1.1%
BostadsrätterFöregående 12 månader62,6494,647,000598+6.4%

En villa på Lidingö kostade sista kvartalet 2023 i genomsnitt 12 604 000 kronor. (Svensk Mäklarstatistik). På Lidingö kommun varierar de genomsnittliga bostadspriserna beroende på området och typen av bostad. Till exempel kan en villa med havsutsikt eller andra unika egenskaper ha högre priser än genomsnittet på marknaden. Dessa premiumfunktioner kan göra vissa fastigheter mer attraktiva och därmed påverka prisnivåerna på Lidingö. Det är viktigt att förstå dessa differentieringar när man utforskar bostadsmarknaden på ön, eftersom det kan ge insikt i varför vissa fastigheter har högre eller lägre prissättning än andra.

Köpa Bostad Lidingö

Bostadstyper tillgängliga på Lidingö

På Lidingö finns ett brett utbud av bostadstyper som passar olika preferenser och behov. Utöver de vanliga villorna, lägenheterna och radhusen, finns det även unika bostäder med historisk betydelse och påkostade renoveringar som ger en extra touch av karaktär och charm. Till exempel kan vissa hus på Lidingö vara kulturhistoriskt värdefulla och bevarade för att spegla områdets rika historia, vilket lockar köpare som uppskattar unika egenskaper hos en bostad.

Bostad.Yabado.se erbjuder ett stort urval av bostäder till salu från de största plattformarna på ett och samma ställe.

Bo på Lidingö hav och natur sida vid sida

För de som söker boende med närhet till skärgården och natur så finns det ett brett utbud. Många bostäder på Lidingö erbjuder sjöutsikt. Närhet till naturen och fina promenadvägar ligger inte långt bort på Lidingö. En stor variation i bostadsbeståndet gör att det även finns gott om olika bostadstyper att välja på för den som vill flytta till Lidingö.

Köpa Bostad Lidingö

Ekonomiska aspekter vid bostadsköp på Lidingö

När det kommer till att köpa en bostad på Lidingö är det viktigt att ha en klar förståelse för de ekonomiska aspekterna som är involverade. För det första krävs det vanligtvis en initial kontantinsats i kombination med ett bolån för att kunna genomföra köpet. Denna kontantinsats kan variera beroende på bostadens pris och låneinstitutets krav. Att ha kunskap om belåningsgrad och kreditvärdighet är avgörande eftersom det påverkar lånevillkoren och räntesatserna som erbjuds.


Demografisk och ekonomisk data för Lidingö

IndikatorVärdeTidsperiod
Arbetslöshet (säsongrensat och utjämnat)8,1%januari 2024
Folkmängd10,555,448november 2023
Inflationstakt enligt KPI4,4%december 2023
Inflationstakt enligt KPIF2,3%december 2023
BNP, volymförändring (säsongrensad)-0,3%kvartal 3 2023
Tillväxttakten för utlåning till hushåll0,4%december 2023

Denna tabell ger en överblick över viktiga ekonomiska och demografiska indikatorer för Lidingö, inklusive arbetslöshet, folkmängd, inflationstakt enligt KPI och KPIF, BNP:s volymförändring, samt tillväxttakten för utlåning till hushåll. ​

Jobbsiffror Lidingö

Här är en tabell som visar jobbsiffrorna för Lidingö, inklusive antal inskrivna arbetslösa, nya inskrivna arbetssökande, och nya lediga jobb för åren 2023 och 2024:

Upgift Arbetsförmedlingen 2024. Februari

KategoriAntal
Antal inskrivna arbetslösa 20241,014
Antal inskrivna arbetslösa 2023833
Nya inskrivna arbetssökande 2024132
Nya inskrivna arbetssökande 2023112
Nya lediga jobb 2024361
Nya lediga jobb 2023291

Denna tabell ger en överblick över arbetsmarknadsläget i Lidingö, visande en ökning i både antalet arbetslösa och nya lediga jobb från 2023 till 2024, vilket kan ge en indikation på arbetsmarknadens dynamik och tillgängliga möjligheter under dessa år. ​

Bo trygg på Lidingö

Statistik BRÅ (Brottsförebyggande Rådet).

Vårdcentraler Lidingö

Vårdcentraler Lidingö

Framtidsutsikter för bostadsmarknaden på Lidingö

När det gäller framtidsutsikterna för bostadsmarknaden på Lidingö är det viktigt att förstå hur bostadsmarknaden fungerar prisnedgångar kan bero på olika faktorer, inklusive ekonomiska förändringar och marknadstrender som kan påverka bostadspriserna på ön. Det är därför avgörande för presumtiva köpare att vara medvetna om dessa prognoser för att fatta välgrundade beslut vid bostadsköp på Lidingö.

Utöver prisnedgången är bostadsbristen och den ökade efterfrågan på Lidingö andra faktorer som kan ha en betydande inverkan på prisutvecklingen framöver. Denna dynamik mellan tillgång och efterfrågan kan skapa en konkurrensutsatt marknad, vilket kan påverka köpare och säljare på olika sätt. Att förstå dessa marknadstrender och att vara medveten om den specifika situationen på Lidingö kan vara avgörande för att navigera framgångsrikt i bostadsmarknaden på ön och för att maximera möjligheterna till en gynnsam affär.