• Hitta fastighetsmäklare
  Hitta fastighetsmäklare
Trädgårdshjälp

Aktuella frågor relaterade till att få Trädgårdshjälp 2024

Expert hjälp med pollinering

Så blir du av med invasiva växter

Ta hjälp av trädgårdsarkitekten

Att krama träden gör dem friska

Ta del av vår guide om trädgård, gräsmattor och trädgårdsskötsel. Här finner du expertinsikter om hur du skapar och underhåller en lummig oas i din egen trädgård. Lär dig hemligheterna bakom en frodig gräsmatta, hur du väljer rätt växter för ditt klimat och tips för att hålla skadedjur borta. Från beskärning av träd och buskar till att skapa vackra blomsterarrangemang, ger denna guide dig de verktyg och kunskaper du behöver för att din trädgård ska blomstra säsong efter säsong.

Yabado Bostadsrätter, Villor och Fritidshus. Stockholm, Göteborg och Malmö. Skapa attraktiva bostadsannonser med hjälp av vår AI service.

Trädgårdshjälp 2024

Hitta trädgårdstjänster

Vi älskar våra trädgårdar: När du vill förbättra utseendet på din utomhusmiljö eller behöver hjälp med att sköta om växter och grönområden kan professionella trädgårdstjänster erbjuda den expertis och de resurser som krävs för att göra jobbet effektivt och korrekt.

Anlägga gräsmatta

Anlägga gräsmatta: Det första steget i att anlägga gräsmatta är att välja rätt plats. Du vill ha en plats som får tillräckligt med solljus och som har bra dränering. Det är också viktigt att ta bort allt ogräs och att jämna ut marken så mycket som möjligt. 

Mossa i gräsmattan

Mossa i gräsmattan: Mossa i gräsmattan är ett vanligt problem för många trädgårdsägare. Mossa trivs i fuktiga och skuggiga områden och kan ta över din gräsmatta om den inte behandlas.

Bygga altan själv

DIY Bygg din altan själv: Att bygga en altan själv kan vara ett mycket givande projekt som inte bara förbättrar din livskvalitet, utan också kan öka värdet på ditt hem. Med rätt planering och noggrannhet, kan du skapa ett vackert utomhusutrymme för familj och vänner att njuta av.

Att anlita hjälp i trädgården kan vara en utmärkt lösning för att spara tid och energi, samt få ett riktigt bra resultat. Här är några tips för att göra det enkelt att anlita trädgårdshjälp.

Identifiera dina behov: Först och främst bör du fundera över vilken hjälp du behöver: är det enstaka planteringar, gräsklippning, uppfräschning inför en husvisning, en mer omfattande trädgårdsdesign eller arbete som kräver en markentreprenör? Offerta rekommenderar att du går igenom dessa frågor innan du börjar leta efter hjälp.

Sök och jämför leverantörer: Det finns många företag och organisationer som erbjuder trädgårdshjälp i Sverige. Trädgårdshjälp.se och Veteranpoolen är några plattformar att börja med. Jämför priser, tjänster och recensioner för att hitta en trädgårdsmästare eller en person med gröna fingrar som passar dina behov.

Begär offert och diskutera detaljerna: När du har hittat några potentiella leverantörer, begär offerter och beskriv dina behov så tydligt som möjligt. Det är viktigt att diskutera tidslinjer, budget och eventuella särskilda krav med dem.

Kontrollera erfarenhet och referenser: Innan du anlitar en trädgårdsmästare eller annan hjälp, se till att de har relevant erfarenhet och goda referenser. Att be om referenser från tidigare kunder kan vara ett bra sätt att bedöma in nivå av expertis och kundnöjdhet.

Skriv ett avtal: När du har hittat rätt trädgårdshjälp och kommit överens om villkoren, är det en bra idé att skriva ett avtal som täcker alla aspekter av jobbet. Detta skyddar både dig och leverantören, samt säkerställer att alla är på samma sida gällande förväntningar och ansvar.

Följ dessa steg och du kommer ha en enklare och smidigare upplevelse när du anlitar hjälp för att skapa din drömträdgård. Lycka till!

Att anlita hjälp i trädgården kan vara en utmärkt lösning för dig som vill spara tid och energi på att underhålla ditt utomhusområde. Trädgårdshjälp omfattar en rad tjänster såsom gräsklippning, häckklippning, trädbeskärning, vår- och höststädning, lövkrattning, ogräsrensning och slyrensning.

Vad kostar det att anlita Trädgårdshjälp?

Priset för att anlita trädgårdshjälp varierar beroende på tjänst och utförare. Här är några exempel på vad det kan kosta att anlita hjälp:

 • meGarden erbjuder Trädgårdshjälp från 240 kr/h.
 • Yepstr är en annan app där du kan hitta trädgårdshjälp. Priserna varierar beroende på vilken typ av tjänst och ungdomens erfarenhet, men betalningen sker smidigt efter jobbet är utfört.
 • Hos Veterankraft kan du anlita veteraner för trädgårdsarbete, vilket innebär att du får hjälp av någon med stor erfarenhet inom området.

Det är viktigt att du undersöker och jämför olika alternativ för att hitta den bästa och mest prisvärda tjänsten som passar dina behov. När du har valt en trädgårdshjälp är det viktigt att du kommunicerar tydligt om vilka tjänster du vill ha utförda, uppskattad tidsåtgång och eventuell budget.

För att få en bättre överblick över dina trädgårdsarbetsuppgifter kan du använda dig av en trädgårdskalender, som ger dig en checklista över de saker som kan behöva göras månad för månad. Denna kan vara ett bra hjälpmedel för att strukturera upp dina behov och för att underlätta kommunikationen med din trädgårdshjälp.

Anlita trädgårdshjälp kan i många fall spara dig tid och pengar, eftersom det frigör din tid för andra aktiviteter och/eller arbete. Genom att anlita någon med kompetens inom trädgårdsarbete kan du också säkerställa att ditt trädgårdsområde sköts på bästa sätt och behåller sitt värde över tid.

Trädgårdshjälp 2024

Att anlita hjälp för trädgårdsarbete är en investering i både din tid och trädgårdens skönhet. Här är en kort översikt över kostnaderna för trädgårdshjälpen som kan hjälpa dig att planera din budget.

Jämförelse av timkostnader för olika trädgårdstjänster

 • Hur mycket kostar trädgårdsarbete per timme? Priset för trädgårdsarbete varierar beroende på vilken typ av arbete du behöver hjälp med. Vissa tjänster, som skötsel av gräsmatta, kostar ca 250-300 kr per timme efter RUT-avdrag. Andra tjänster, som anläggning av rabatter, kan ha en högre timkostnad.
 • Vad kostar det att klippa en häck? Klippning av häckar är en tjänst som kan variera beroende på häckens storlek och omfattning. Priset kan variera från 300 kr till 800 kr per timme, beroende på häckens höjd och hur komplicerat arbetet är. Tänk på att priset kan sänkas om du använder RUT-avdrag.
 • Vad kostar gräsklippning per kvm? Gräsklippningskostnader varierar beroende på gräsyta och trädgårdens storlek. Ett genomsnittligt pris för gräsklippning är omkring 1-3 kr per kvm. Större områden kan ha en lägre kvadratmeterkostnad än mindre områden.
 • Vad kostar det att anlägga en rabatt? Att anlägga en rabatt kan vara en mer tidskrävande och kostsam investering. Priset för att anlägga en rabatt varierar beroende på rabattens storlek, typ av växter samt material och arbetskostnader. Det är vanligt att priset varierar mellan 500 och 3 000 kr per kvm.

För ytterligare information om trädgårdstjänster och hur du kan förbättra din trädgård, kan du läsa mer på Yabado.se.

Anlägga en trädgård är inte bara en möjlighet att få tillbaka pengar vid en eventuell försäljning, utan kan även vara en form av motion och bidra till ett ökat välbefinnande. Här kommer en genomgång av saker att överväga när det gäller trädgårdsarbete och hur det kan påverka både ditt liv och din tomts värde.

Tradgard bra for halsan

Diskussion om hur trädgårdsarbete kan vara en form av motion

Att arbeta i trädgården är mer än bara en estetisk fördel; det ger också dig en möjlighet att motionera. Gräva, klippa och bära tyngre föremål engagerar dina muskler och kan bidra till både styrka och kondition. Dessutom innebär rörelse i samband med trädgårdsarbete att du får uppleva natur och frisk luft vilket är bra för både kropp och själ.

Kostnader för att anlägga en tomt: Att anlägga en tomt kan variera mycket i pris beroende på omfattning och materialval. Det kan handla om allt från att gräva bort gräs och lägga stenar, till att bygga murar och plantera träd. Priset är ofta beroende av arbetsinsats och materialkostnad, men investeringen kan vara väl värd det om du vill förbättra både trädgårdens utseende och ditt hus värde.

Vad kostar det att sätta en häck?: Häckar kan fungera som en naturlig avgränsning till grannar och gatan och kan dessutom skapa en vacker inramning för din trädgård. Priset för att sätta en häck beror på vilka växter du väljer, hur hög och lång häcken ska vara, och om du köper plantor eller större etablerade buskar. Det kan vara en god idé att konsultera en trädgårdsexpert för att få hjälp med val av häck samt råd om hur du bäst planterar och sköter den för att få en fin och hållbar häck.

Det finns förbättringar som höjer värdet på huset och en välplanerad trädgård där kan vara en av dem. En trädgård som är väl skött och inbjudande kan göra ett betydande intryck på potentiella husköpare. Tänk på funktion och estetik när du planerar ditt trädgårdsarbete, och glöm inte att njuta av både processen och resultatet. Sätt igång och förgyll din trädgård med arbete, motion och nya insikter.

Att anlägga och planera en trädgård kan vara både roligt och utmanande. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till, såsom kostnader, tidsåtgång, samt olika metoder och material att välja mellan. I den här delen kommer vi gå igenom några tips och information kring att anlägga en häck samt ta ner träd på din egen tomt.

Tips för att anlägga en häck och vad det innebär att ta ner träd på egen tomt

Kostnader vid anläggning av tomt och häck: Det är svårt att ge en exakt siffra på vad det kostar att anlägga en tomt eller sätta en häck, då priset varierar beroende på flera faktorer som omfattning, materialval och arbetskraft. Som en grov uppskattning kan kostnaden för att anlägga en tomt ligga mellan 200 och 500 kronor per kvadratmeter, medan det att sätta en häck kan kosta omkring 100 till 300 kronor per löpande meter.

Hyra trädgårdsarkitekt: Att anlita en trädgårdsarkitekt kan vara en smart investering för att få professionell hjälp med att planera din trädgård. Kostnaden för att hyra en trädgårdsarkitekt varierar, men räkna med att det kan kosta någonstans mellan 5000 och 20 000 kronor beroende på projektets omfattning och arkitektens erfarenhet.

Kostnad för att ta ner träd på tomten: Priset för att ta ner träd på din egen tomt kan variera beroende på trädets storlek, standort och om det kräver specialutrustning för att fälla det. Som en allmän uppskattning kan det kosta mellan 1000 och 5000 kronor att ta ner ett mindre träd, medan större träd som en stor björk kan kosta mellan 5000 och 10 000 kronor.

När det gäller att anlägga en härlig gräsmatta får du gärna läsa tips och råd för en perfekt grön yta för att skapa den mest frodiga gräsmattan som håller i många år. Det handlar om att ha lite kunskap och rätt verktyg för att göra det på bästa sätt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att planera och budgetera ordentligt inför projektet för din trädgård. Det finns många kostnader att ta hänsyn till, och genom att spendera tid på planeringen kan du se till att du får ut det mesta av dina resurser och skapar ett trivsamt utomhusutrymme.

Kan man få RUT-avdrag för trädgårdsarbete? Ja, du kan få RUT-avdrag för trädgårdsarbete som utförs i eller nära din bostad. RUT-avdraget innebär att du får dra av en del av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsarbete. Det finns dock vissa begränsningar och kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna dra av kostnaden.

Får man ta ner träd på sin egen tomt? Ja, som huvudregel får du fälla träd på din egen tomt. Dock finns det undantag, till exempel om trädet är skyddat på grund av sitt kulturhistoriska värde, om det är en del av en allé eller om det är beläget i ett naturreservat. Innan du fäller träd kan det vara bra att kontrollera med din kommun om det finns några lokala regler som gäller.

Har grannen rätt att klippa min häck? Generellt sett har din granne inte rätt att klippa din häck utan din tillåtelse. Dock kan det hända att du behöver klippa häcken om den växer över tomtgränsen och påverkar grannens användande av deras mark. I sådana fall är det bäst att först prata med grannen och komma överens om hur klippningen ska utföras.

Får man plantera vad man vill på sin tomt? I stort sett får du plantera vad du vill på din egen tomt, men det kan finnas vissa undantag. Det kan vara regler om giftiga växter, invasiva arter eller om du bor i ett område med särskilda bestämmelser gällande växtlighet. Kontrollera alltid med kommunen om det finns några lokala regler som gäller för ditt område.

Hur nära grannen får man plantera ett träd? Det finns regler för hur nära gränsen till en granne man får plantera ett träd eller en buske. Dessa regler kan variera mellan olika kommuner, men en generell rekommendation är att plantera träd minst 2 meter från tomtgränsen och buskar minst 0,5 meter från gränsen. Dock är det bäst att kontrollera med din kommun vilka regler som gäller i ditt område.

Underhåll av din trädgård är viktigt för att det ska se vackert och fräscht ut. När det gäller plantering på din tomt, finns det regler du bör vara medveten om. Får man plantera vad man vill på sin tomt? Det är viktigt att kontrollera regler och bestämmelser i din kommun för att avgöra vad som är tillåtet att plantera och hur nära grannen man får plantera ett träd.

Att ta hand om gräsmattan är en grundläggande trädgårdssyssla. Om du märker att det börjar växa mossa i gräsmattan, kan det vara tecken på fuktiga och skuggiga områden. Lär dig om orsaker och lösningar för mossa i gräsmattan. Det är viktigt att behandla mossa för att förhindra att den övertar din gräsmatta.

En annan viktig aspekt att överväga när man sköter om sin trädgård är att välja rätt verktyg och utrustning. För att förbättra effektivitet och minska risken för skador, använd följande lista som en guide:

 • Spade: En spade med långt skaft och platt blad är användbar för att gräva hål för plantering, flytta jord och skapa kantlinjer.
 • Grepp: Använd en hand- eller långskaftad grepp för att luckra jorden och rensa bort ogräs.
 • Häcksax: En häcksax med vassa blad är oumbärlig för att trimma häckar och buskar.
 • Trädgårdsfork: En trädgårdsfork med fyra piggar och ett långt skaft hjälper dig att vända jord och blanda kompost.
 • Trädgårdsvagn: En trädgårdsvagn med två hjul och en kapacitet på 60-80 liter är en praktisk lösning för att transportera jord, växter och trädgårdsavfall.

På detta sätt kan du ta hand om din trädgård på ett effektivt och säkert sätt. Alltid hålla dig uppdaterad med instruktioner och regler i din kommun för att undvika problem med grannar och myndigheter. Lycka till med ditt trädgårdsarbete!

När det kommer till din trädgård är det viktigt att ha rätt hjälp för att få bästa möjliga resultat. Det finns många anledningar till att anlita en expert för att hjälpa dig med ditt trädgårdsarbete, oavsett om det gäller att välja en trädgårdsarkitekt eller en arborist.

En stor fördel med att anlita en trädgårdsarkitekt är deras erfarenhet och kunskap om att planera och utforma trädgårdar på ett effektivt och estetiskt tilltalande sätt. När det gäller kostnaden för att hyra en trädgårdsarkitekt, kan detta variera beroende på projektets storlek och omfattning. För att få en uppfattning om vad det kostar att anlita en trädgårdsarkitekt kan du begära offert från lokala experter.

En arborist är en trädvårdsexpert som hjälper till med att vårda och underhålla träd i din trädgård. De erbjuder tjänster som att beskära träd, ta bort sjuka eller skadade träd och ge råd om trädvård. Att anlita en arborist kan vara mycket värdefullt för att säkerställa att träden hålls hälsosamma och välmående. Vad kostar en arborist i timmen? beror på flera faktorer, så som expertens erfarenhet, arbetsomfattning och var i landet du bor. Det är bäst att inhämta offerter från flera arborister för att jämföra priser och tjänster.

Här är några punkter att ha i åtanke när du anlitar en expert för din trädgård:

 • Var noga med att kommunicera dina önskemål och behov så att experten förstår vad du vill uppnå med din trädgård.
 • Det är viktigt att kontrollera referenser och tidigare arbeten för att säkerställa att experten har den kompetens som krävs för att genomföra ditt projekt.
 • Innan du anlitar någon, undersök deras erfarenhet och se om de har specialiserat sig på den typ av trädgårdsarbete som du behöver hjälp med.

Genom att ha dessa punkter i åtanke när du anlitar en expert, kan du vara säker på att både din trädgård och dina träd kommer att vara i trygga och kunniga händer.

Att få hjälp med din trädgård kan vara mycket användbart för att underhålla och förbättra ditt utomhusområde. Här nämns några olika tjänsteföretag som erbjuder trädgårdshjälp i Sverige.

 • Veteranpoolen erbjuder tjänster som att klippa gräs, beskära träd, klippa häckar och buskar, köra till tippen och rensa ogräs.
 • Veterankraft är ett annat företag som anlitar veteraner för trädgårdsarbete, och erbjuder både praktiska tjänster samt tips och råd.
 • Om du är intresserad av rabatt-förslag, kan du besöka Blomsterlandet för 15 nedladdningsbara skisser och inspiration.

Här är några vanliga trädgårdsuppgifter som kan utföras av trädgårdshjälp:

 1. Klippa gräs
 2. Beskära träd och buskar
 3. Sköta rabatter
 4. Rensa ogräs
 5. Plantera och vattna växter

Ett tips för att maximera effektiviteten av din trädgårdshjälp är att ha en tydlig plan över vilka uppgifter som behöver utföras och i vilken ordning. Detta hjälper personalen att prioritera och utföra arbetet mer effektivt.

Kom ihåg att priser och tillgång på trädgårdshjälp kan variera beroende på region och säsong, så det är bäst att undersöka dina alternativ och boka tjänster i god tid.

Fråga: Vad är rätt pris för att anlita trädgårdshjälp?

Svar: Priset för att anlita trädgårdshjälp kan variera beroende på flera faktorer, såsom omfattningen av arbetet, typen av tjänster som erbjuds och den tid som krävs för att slutföra arbetet. Det är därför viktigt att diskutera dina behov och förväntningar med trädgårdshjälpen och be om en offert så att du vet vad det kommer att kosta innan arbetet påbörjas.

Fråga: Är kostnaden för trädgårdsservice olika för olika i städer?

Svar: Kostnaden för trädgårdsservice kan variera mellan olika städer, beroende på lokala priser för arbetskraft och material samt konkurrensen mellan företag. I allmänhet kan kostnaderna vara något högre i större städer som Göteborg jämfört med mindre städer som Linköping. Det är dock bäst att jämföra priser mellan olika företag för att hitta den bästa lösningen för din situation.

Fråga: Vad ingår typiskt i trädgårdsservice när man anlitar hjälp?

Svar: Trädgårdsservice kan innefatta en mängd olika tjänster, såsom gräsklippning, häckklippning, beskärning av träd och buskar, rensning av ogräs, plantering och skötsel av blommor och grönsaker. Specifika tjänster kan variera mellan olika trädgårdshjälpsföretag, så det är viktigt att diskutera dina behov och förväntningar innan du anlitar någon för att utföra arbetet.

Fråga: Hur kan jag jämföra priser och tjänster mellan olika trädgårdshjälpsföretag?

Svar: För att jämföra priser och tjänster mellan olika trädgårdshjälpsföretag kan du börja med att söka online efter företag i ditt område och läsa recensioner från tidigare kunder. Be gärna om offert från flera olika företag så att du kan jämföra priser och se vilka tjänster som ingår i deras erbjudanden. Det ger dig en bättre bild av vilket företag som bäst passar dina behov och budget.

Fråga: Kan trädgårdsarbete räknas som fysisk aktivitet eller motion?

Svar: Ja, trädgårdsarbete kan definitivt räknas som fysisk aktivitet eller motion. Det är en bra form av träning som inte bara ger dig frisk luft och solsken, utan också hjälper till att stärka muskler, öka uthålligheten och förbättra rörligheten. Trädgårdsarbete används ofta som en form av terapi för att minska stress och främja allmän hälsa och välbefinnande.

Fråga: Vad är fördelarna med att anlita trädgårdshjälp genom Veteranpoolen?

Svar: Att anlita trädgårdshjälp genom Veteranpoolen innebär att du får tillgång till erfarna och kunniga trädgårdsarbetare som kan hjälpa dig med dina trädgårdsbehov. En av fördelarna med att använda Veteranpoolen är att deras trädgårdsarbetare har en bred kompetens och lång erfarenhet inom området, vilket säkerställer att arbetet utförs på ett professionellt och effektivt sätt. Dessutom bidrar du till att ge meningsfull sysselsättning åt äldre och pensionärer och stödjer en ansvarsfull arbetsmarknadspolitik.