• Fastighetsmäklare GBG
  Fastighetsmäklare GBG
 • Fastighetsmäklare Helsingborg
  Fastighetsmäklare Helsingborg
 • Fastighetsmäklare Linköping
  Fastighetsmäklare Linköping
 • Fastighetsmäklare Malmö
  Fastighetsmäklare Malmö
 • Fastighetsmäklare STHLM
  Fastighetsmäklare STHLM
 • Fastighetsmäklare Uppsala
  Fastighetsmäklare Uppsala
 • Fastighetsmäklare Örebro
  Fastighetsmäklare Örebro
Styla inför visning 2024

Aktuella frågor relaterade till Styla bostaden inför visning 2024

5 tips för styling

Färg före form

Måla om och få ett högre slutpris

Home styling 101

Lär dig om homestyling och förberedelser av bostaden inför försäljning. Här får du tillgång till experttips om hur du framhäver ditt hems bästa egenskaper och skapar ett intryck som lockar potentiella köpare. Från val av färgpaletter och möblering till små detaljer som kan göra stor skillnad, guidar vi dig genom varje steg i processen. Med råd om hur du optimerar varje rum och skapar en välkomnande atmosfär, är detta din go-to-guide för att säkerställa att din bostad står ut på marknaden.

Yabado Bostadsrätter, Villor och Fritidshus. Stockholm, Göteborg och Malmö. Skapa attraktiva bostadsannonser med hjälp av vår AI service.

Innehållsförteckning

Styla huset eller lägenheten 2024

Styla hus inför visning

Styla hus inför visning: Att styla ditt hem inför visning är en viktig del av säljprocessen. Det handlar om att presentera ditt hem på bästa möjliga sätt för att locka potentiella köpare och få dem att se potentialen i bostaden.

Styla inför visning

Styla inför visning: Vad var det som slutligen fick dig att ge dig in i budgivningen. Oavsett, om det blev den bostaden eller en annan den gången så var det detaljerna som fick dig att börja buda. Det är de känslorna som vi nu ska plocka fram igen.

Hur man förbereder sig för att sälja sitt hus

Förbereda sig för att sälja huset: Första steget i förberedelserna är att skapa en plan, vilket hjälper dig att fokusera på vad som behöver göras för att få ditt hus i toppskick inför försäljning.

Vilka förbättringar höjer värdet på huset

Få säker värdeökning på huset: Tips om vilka förbättringar som höjer värdet på huset. Energi- och kostnadsbesparingar genom att välja energieffektiva lösningar, såsom isolering och fönster, kommer inte bara gynna dig under tiden du bor där utan även attrahera klimatmedvetna köpare.

När du planerar att sälja din bostad är det viktigt att tänka på homestyling. En väl stylad bostad kan göra stor skillnad när det kommer till att locka potentiella köpare och få ett högre slutpris. Homestyling innebär att du använder inredning och dekorationer för att skapa en attraktiv och inspirerande miljö som lockar potentiella köpare1. Det är viktigt att inte gå överstyr med stylingen utan istället fokusera på att skapa en neutral och harmonisk atmosfär som tilltalar en bred publik2.

En väl stylad bostad kan öka intresset och slutpriset av flera anledningar:

 1. Första intrycket: När potentiella köpare kommer in i en bostad så påverkas deras första intryck av hur bostaden är stylad. Ett välkomnande och trivsamt hem får köparen att känna sig mer bekväm och intresserad av bostaden3.
 2. Visuellt tilltalande: En väl stylad bostad ser rent och ordning upprätthålls. Det är t.ex. viktigt att tvätta fönster, putsar speglar och tvätta alla ytor4. Det gör att potentiella köpare lättare kan föreställa sig hur de skulle trivas i bostaden.
 3. Visar bostadens potential: Genom att använda textilier som kuddar, gardiner, plädar och mattor, skapar du en mjuk och ombonad känsla och kan addera färg i ett annars färglöst hem5. Det hjälper potentiella köpare att se bostadens potential.
 4. Avlastar köparens fantasi: Att styla hemmet inför visning gör att potentiella köpare inte behöver använda sin egen fantasi för att se hur inredningen kan se ut i bostaden6.

Det är viktigt att tänka på att allt handlar om att skapa en välkomnande atmosfär för visning av din bostad och kan göra stor skillnad för potentiella köpare.

När du ska sälja din bostad är det viktigt att den ser så attraktiv och inbjudande ut som möjligt. Här är några grundläggande inredningstips som kan göra stor skillnad:

 • Rensa och organisera: Se till att alla rum är rena och fria från onödigt clutter. Detta gör att rummet känns större och mer välkomnande.
 • Neutrala färger: Måla om rummen i neutrala och ljusa färger, till exempel vitt eller beige, för att ge ett intryck av öppenhet och ljushet. -Belysning: Byt ut trasiga eller dämpade lampor och se till att fönstren är rena för att släppa in så mycket ljus som möjligt(Ekonomifokus.se).

Det finns flera förändringar du kan göra i din bostad som kan öka dess marknadsvärde. Här är några exempel:

 1. Renovera kök och badrum: Uppdaterade och moderna kök och badrum kan höja värdet på din bostad avsevärt.
 2. Skapa ytterligare förvaring: Lägg till inbyggda hyllor, garderober eller extra skåp för att maximera utrymmet(Hemnet.se).

För att ge dig inspiration är här några framgångsrika inredningsprojekt att titta på och lära av:

 • Erik Olsson Fastighetsförmedling erbjuder många exempel på välgestylade bostäder som passar både moderna och traditionella smaker.
 • Houzz har en artikel med 11 sätt att styla ditt hem som ett proffs, med exempel på hur du kan förvandla ditt hem från mainstream till wow.

Att se före och efter bilder av homestylingprojekt kan hjälpa dig att se potentialen i din egen bostad och ge dig idéer om hur du kan förbättra den. Du kan hitta före och efter bilder på sidor som Erik Olsson Fastighetsförmedling och Houzz.

Professionella inredningskonsulter kan förvandla en bostad inför visning genom att använda homestyling. Homestyling är en process där en bostad förbereds och presenteras på bästa möjliga sätt inför försäljning. Det kan handla om att möblera, dekorera och optimera ytor för att skapa ett attraktivt hem för potentiella köpare. Syftet med homestyling är att maximera bostadens attraktionskraft och därmed öka chanserna för en snabb och lönsam försäljning.

Några effektiva strategier och tekniker som inredningskonsulter använder sig av är:

 1. Möblering: Placera möbler på ett sådant sätt att de förhöjer rummets estetik och skapar en större känsla av rymd.
 2. Dekoration: Använda dekorativa objekt som konstverk, kuddar och krukväxter för att förstärka en viss stil eller skapa en harmonisk atmosfär.
 3. Färgsättning: Välj en färgpalett som passar både bostadens arkitektur och den tänkta målgruppen. Neutrala färger kan vara smarta för de ytor som är störst, medan starkare färger kan användas sparsamt men med effekt.
 4. Belysning: Sätt upp belysning som framhäver bostadens bästa egenskaper och förbättrar stämningen i rummen.
 5. Funktionalitet: Organisera och optimera förvaring för att visa upp bostadens praktiska sidor och göra det enklare för köparen att föreställa sig hur de skulle använda utrymmet.

Det finns olika stilar och teman som inredningskonsulter kan använda när de stylar en bostad inför visning. Här är några exempel:

 • Skandinavisk stil: Karaktäristiska drag inkluderar enkelhet, minimalistisk design och en monokrom färgpalett. Naturmaterial som trä och ull domineras.
 • Industriell stil: Denna stil kännetecknas av råa material som betong, tegel och metall samt synliga rör och konstruktionselement. Färgschemat är ofta neutralt, med inslag av rost eller patina.
 • Bohemisk stil: Här återfinns en blandning av mönster, färger och texturer från olika kulturer och tidsperioder. Inredningsdetaljer som kelimattor, växtlighet, och vintage-fynd är typiska för denna stil.

Inspiration och bilder kan hjälpa dig att förstå och välja vilken stil som passar bäst för din bostad och den tänkta målgruppen.

Här är några enkla men effektiva renoveringstips som kan göra stor skillnad inför bostadsvisningen:

 1. Måla om: Ge väggarna ett nytt lager av färg som är neutrala och ger känsla av ljus och utrymme.
 2. Byt handtag och knoppar: Uppdatera dina dörrar och skåpluckor genom att byta ut handtag och knoppar. Det ger en modern känsla till rummet.
 3. Förnya golv: Om golvet är slitet eller repat kan en grundlig rengöring eller polering ge det ett helt nytt utseende.
 4. Uppdatera belysning: Byt ut äldre lampor och spotlights med energieffektiva LED-lampor för att förbättra rummets belysning och spara energi.
 5. Fixa småreparationer: Laga småskador, som hål i väggar, trasiga kranar eller spruckna kakelplattor.

En välstädad bostad är en av de viktigaste faktorerna för att skapa en positiv uppfattning hos spekulanter. Grundlig städning av hela bostaden och ytor som fönster, golv, och kakel är avgörande. Det ger en känsla av att hemmet är väl omhändertaget, vilket är en viktig aspekt för potentiella köpare. Vid städning bör du:

 • Rensa och organisera alla ytor, lådor och skåp.
 • Dammsug och moppa golv, samt polera trägolv om det behövs.
 • Tvätta och putsa fönster samt rengöra fönsterkarmar och -brädor.
 • Rengör badrummet grundligt, inklusive kakel, speglar, och sanitetsporslin.
 • Torka av köksskåp och vitvaror samt rengöra ugn och kylskåp.

Som fastighetsmäklare vet vi att förberedelse är nyckeln till en lyckad bostadsförsäljning. Här är några grundläggande tips för att göra din bostad attraktiv för potentiella köpare:

 1. Rensa och städa: Ta bort personliga ägodelar och sikta på att skapa en ren och välorganiserad bostad. Detta hjälper köpare att visualisera sig själva i bostaden och kan öka köpbenägenheten.
 2. Ljus: Se till att din bostad är väl upplyst, både naturligt och med hjälp av belysning. Detta kan ge en trevlig atmosfär och få bostaden att se mer inbjudande ut.
 3. Neutralisera: Måla väggarna i neutrala färger och använd neutral inredning. Detta gör det lättare för köpare att föreställa sig hur de skulle inreda bostaden själva.

Ett bra exempel på framgångsrik förberedelse inför en visning finns hos Svensk Fastighetsförmedling. Deras guide om homestyling visar hur en professionell stajling av bostaden ökar försäljningsvärdet genom att uppmärksamma bostadens bästa egenskaper och skapa en inbjudande atmosfär. Genom att följa deras tips kan du också förvandla din bostad inför en visning.

För att få en bättre uppfattning om vad du bör tänka på inför en visning, här är några exempel på checklistor och planeringsbilder som du kan använda som inspiration:

 • Exteriör: Fräscha upp trädgården, klipp gräset, och plantera blommor för att göra uteplatsen attraktiv.
 • Interiör: Lägg ut mattor för att skapa en varm och inbjudande känsla. Arrangera möbler för att optimera rumsutnyttjande och luftflöde.
 • Kök: Rena bänkskivor, montera bort eventuella kraftigt slitna vitvaror och sätt in nya om det behövs.

Att anlita en professionell inredningsdesigner och homestylist kan hjälpa dig att optimera slutpriset för din bostad. Genom att skapa en attraktiv och välplanerad miljö ökar du chansen att locka fler intressenter och därmed höja försäljningspriset. En lyckad homestyling blir ofta en investering som ger avkastning i form av ökat värde på bostaden.

Det finns flera exempel på framgångsrika homestyling-projekt som har resulterat i högre försäljningspriser. Ett exempel är en lägenhet i Stockholm där stylingen bidrog till att höja värdet från 3,2 miljoner kronor till 4 miljoner kronor. Detta visar att en välgenomförd homestyling kan göra stor skillnad i slutpriset.

För att förbättra din bostads attraktivitet på marknaden är det viktigt att du analyserar och förstår nuvarande trender och strategier. Genom att göra det får du en klarare bild av hur du kan anpassa din bostad för att den ska bli mer attraktiv för potentiella köpare. Några av de mest effektiva strategierna inkluderar homestyling, vilket innebär att du möblerar, dekorerar och optimerar ytor för att skapa ett attraktivt hem.

Marknaden reagerar olika på olika typer av styling. Vissa stilar fungerar bättre än andra och kan öka bostadens värde mer drastiskt. Det är viktigt att ta inspiration från framgångsrika strategier och att anpassa din egen stil efter dessa. Ett exempel på en effektiv strategi är att avpersonifiera din bostad genom att ta bort personliga föremål och foton. Detta gör det enklare för potentiella köpare att föreställa sig själva bo i bostaden.

Fråga: Vilka är de bästa homestylingstipsen för att öka en bostads attraktionskraft?

Svar: Det finns många bra tips för att öka en bostads attraktionskraft. Bland annat är det viktigt att minimera oordning, skapa en luftig känsla och använda enhetliga färger och material. För mer inspiration och tips, besök denna artikel om att styla inför visning.

Fråga: Hur kan jag effektivt styla mitt kök inför fotografering?

Svar: För att styla ditt kök inför fotografering är det viktigt att rengöra alla ytor, ta bort personliga saker, och använda neutrala färger som komplement till ditt köksinredning. Placera också några prydnadsföremål, såsom frukt eller blommor för att ge en inbjudande känsla. Läs mer om nyckeltips för lyckad visning här.

Fråga: Är styling inför bostadsförsäljning avdragsgill?

Svar: Styling inför bostadsförsäljning kan vara avdragsgill som en del av försäljningskostnaderna. Kontrollera dock med din revisor eller skattemyndigheten för att få de senaste och mest specifika reglerna som gäller för din situation.

Fråga: Vad bör jag tänka på när jag förbereder balkongen inför visning?

Svar: När du förbereder balkongen inför visning är det viktigt att rengöra och underhålla ytor, möbler och planteringar. Använd sittplatser och textilier för att skapa ett inbjudande utrymme där potentiella köpare kan föreställa sig att spendera tid. Få fler enkla tips för bästa intrycket här.

Fråga: Hur mycket kostar det att anlita en stylist för en lägenhet i Göteborg?

Svar: Kostnaden för att anlita en stylist för en lägenhet i Göteborg varierar beroende på stylistens erfarenhet, tjänster som erbjuds och lägenhetens storlek. För att få en uppfattning om priser, rekommenderar vi att du kontaktar några lokala stylister och begär offert. Här är en artikel med fler tips om att anlita en proffs.

Fråga: Vilka detaljer är viktiga att inte missa vid dukning inför en fotografering?

Svar: När du dukar inför en fotografering, se till att allt är rent och prydligt. Använd neutrala färger, undvik mönstrade tallrikar och glas, och placera bestick och glas på rätt plats. Tänk också på att använda dekorationer, såsom en blomsterarrangemang, för att skapa en inbjudande känsla. Läs mer om hur man stylar lägenheten inför visning här.