• Bostad
  • BRF, Förvaltning, Service
  • Bygg & Renovering
  • Elektriker
  • Flytt & Transport
  • Handyman
  • IT, Data & WiFi
  • Mark & Tomt
  • Måleri & Tapet
  • Städ

Badrumsrenovering Birkastan


Lyckad badrumsrenovering Birkastan.

Låt oss ta en titt på en lyckad badrumsrenovering 2022

Lägenheten en etta på 20 kvm på Vikingagatan i Birkastan Stockholm fick ny ägare våren 202I. Huset som ser välskött ut är byggt i slutet av 1800 talet. Lägenhetens föregående ägare hade nyligen installerat ett nytt fräscht kök, det som inte var lika fint var badrummet som såg ut att vara från slutet av 1980 talet. Det nya badrummet på ca. 2,5 kvm kostade 112.000 kr inklusive alla möbler, belysning samt golvvärme.

Modern känsla i äldre 1:a med nyrenoverat badrum Birkastan.

Birkastan spännande och gemytlig stadsdelen som gränsar till stambanans norra infart. Som stadsdel växte Birkastan i huvudsak fram under senare delen av 1800 talet. I takt med den generella industriella utvecklingen med många lokala industrier under 1900 talet första hälft behövdes även fler arbetare, många stadsdelar växte på så vis fram och med ett stort antal nyinflyttningar från landet ökade Stockholms befolkning snabbt.

Fram till senare delen av 1900 talet befolkades Birkstan av talrika arbetarfamiljer och lägre tjänstemannafamiljer. Ett annat inslag som bidrog till stadsdelens utveckling och dynamik var de nya familjer som flytta hit i mitten av 1900 talet från främst södra Europa.

Större delen av fastigheterna utgörs idag av lägenheter på mellan 20 kvm till 90 kvm och räknas till ett av de mest populära bostadsområdena i Stockholm.

Mycket tack vare att man här fortfarande möts av känslan av det småskaliga samt restaurangtätheten. Längs områdets centrala gata Rörstrandsgatan trängs barer och trendiga restauranger sida vid sida. Gatan som sommartid förvandlas till en folktät gågata där man kryssar runt mellan caféer och lunchställen ger en härlig inkluderande känsla av en avslappnad livsstil som för tankarna till Montparnasse i Paris.

Moderna bohemer, stilmedvetna par och familjer flyter självsäkert runt i området. På de backiga intilliggande tvärgatorna hittar man de mindre butikerna som specialiserat sig på över disk handel med butiker inom olika områden som alltifrån inredning och möbler, kläder till bageri, kött och fisk. Här trängs små helt unika shoppar från olika delar av världen till butiker med anor från förr men som nu tagits över av den yngre generationens entreprenörer som fortsätter ge stadsdelen dess unika prägel

Ultra coolt trendigt samtidigt genuint.

Birkastan har en utpräglad genuin känsla av småskalighet den lokala prägel med många angenäma möten och möjligheter för trevliga promenader längs Klarakanalen och vidare inåt genom kvarterens environger gör området till en favorit för den som vill upptäcka Stockholms alla aviga och spännande sidor.