• Bostad
  Bostad
 • Bygg & Renovering
  Bygg & Renovering
 • Elektriker
  Elektriker
 • Flytt & Transport
  Flytt & Transport
 • Handyman
  Handyman
 • Måleri & Tapet
  Måleri & Tapet
 • Rör, VVS
  Rör, VVS
 • Städ
  Städ

Hitta de bästa fastighetsmäklarna


Hur hittar man de bästa fastighetsmäklarna

Hur gör man för att hitta de bästa fastighetsmäklarna?

Vad är skillnad mellan mäklare och fastighetsmäklare?

Mäklare eller fastighetsmäklare, ja i det flesta fallen menar vi samma sak, en person som har till yrke att förmedla bostäder, fastigheter och tomter. Fastighetsmäklare är en skyddad titel, det innebär at man kan endast kalla sig fastighetsmäklare om man genom fört en fastighetsmäklare utbildning och att man har behörig högskoleexamen i yrket.

Det finns många fastighetsmäklare att välja mellan i Stockholm. Vilket märkligt nog kanske gör det än svårare. Att hitta någon av de bästa mäklarna kan ta tid. Ett misstag kan ju utvecklas till en katastrof. Därför kan det behövas tid för att hitta den bästa mäklaren.

Hur gör man då för att hitta den rätta fastighetsmäklaren mäklaren? Alla vill ju hitta den där mäklaren som har det lilla extra, som har den där fingertopps känslan, områdeskollen den rätta kompetens och erfarenhet som krävs.

Yabado jobbar bara tillsammans med erfarna och professionella mäklare. Alla mäklare som vi föreslår har lång erfarenhet av att hjälpa kunder, antingen det gäller sälja en bostad eller om man är på jakt efter sin drömbostad i Stockholm.

Vi utgår från att de bästa fastighetsmäklarna är de mäklare som kan området bäst. Därför jobbar vi enligt närhetsprincipen. Vilket i vårt fall betyder att du som söker efter de bästa fastighetsmäklarna i Stockholm får 10 förslag på dina närmaste områdesspecialister i närområdet.

Bra mäklare har Erfarenhet och kompetens

De mäklare som samarbetar med Yabado har många års erfarenhet och har en djup förståelse för det lokala bostadsmarknaden. Vi har en brett kontaktnät och kan erbjuda ett stort utbud av mäklare som förmedlar bostäder i Stockholm. Oavsett vad du vill sälja eller köpa vi har allt ifrån exklusiva lyxvillor till prisvärda sommarstugor. De mäklarna som vi föreslår har alla också en stark förståelse för detaljerna i köp- och försäljningsprocessen och kan hjälpa dig att navigera genom detta på ett smidigt och stressfritt sätt.

Mäklare med kundfokus

Vi förstår att köp eller försäljning av en bostad är en viktig och ofta känslosam process. Därför strävar vi efter att skapa en personlig och vänlig relation med våra kunder, för att förstå deras unika behov och önskemål. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga och väl omhändertagna under hela processen.

Appen BOOOSTAD effektivaste marknadsföringen

Vi använder oss av appen BOOOSTAD. De erbjuder gratis annonsering för privatpersoner. Med BOOOSTAD behöver du inte ha en mäklare. BOOOSTAD erbjuder den senaste teknologin för att marknadsföra och säkerställa att annonser visas brett. Via BOOOSTAD syns din bostadsannons för så många potentiella köpare som möjligt.

Alla mäklare jobbar med professionella fotografer som tar högkvalitativa bilder av ditt hem. För att säkerställa att maximalt presterande annonser har vi bl.a. via våra sammarbets partners automatiserad kopplingar till Sveriges största bostadsportal Hemnet. Allt för att marknadsföra din bostads annons ska ses av så många som möjligt. Tack vare vår unika teknik kan vi även mycket enkelt, snabbt och effektivt lägga till dina annonser på sociala medier för att nå ut till en bred publik.

Transparens och öppenhet

Vi är öppna och transparenta i alla aspekter av vårt arbete och strävar efter att hålla våra kunder informerade om alla viktiga detaljer i processen. Vi tror på öppen kommunikation och tydlighet för att säkerställa att alla parter är nöjda med resultatet.

Service och support

Vi erbjuder en komplett annonsservice och support för alla som annonserar. Vårt team består av några av de bästa fastighetsmäklarna som finns, alltid tillgängliga för att svara på frågor och alltid beredda att hjälpa till med alla aspekter av processen. Vi har också ett brett nätverk av professionella samarbetspartners, såsom advokater och banker, som vi kan rekommendera för att säkerställa att allt går smidigt.

Vårt mål

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta eller sälja din drömbostad i Stockholm. Vi vill att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen under hela processen, och att du ska vara nöjd med resultatet. Vi är stolta över vår erfarenhet, kompetens och kundfokus, och vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta din perfekta bostad i Stockholm.

Tips

När du anlitar en fastighetsmäklare är det viktigt att du gör lite research för att hitta en mäklare som passar dina behov och budget. Här är några saker du kan tänka på när du väljer en fastighetsmäklare:

Erfarenhet:
Se till att välja en mäklare som har erfarenhet av att sälja fastigheter som liknar din.

Lokalkännedom:
En mäklare med kunskap om den lokala marknaden och området där din fastighet finns kan vara till stor hjälp när det gäller att sätta rätt pris och att hitta rätt köpare.

Kontrakt:
Läs igenom mäklarens kontrakt noga och se till att du förstår vad som ingår i tjänsten. Fråga om det finns några avgifter eller kostnader som inte är inkluderade i mäklararvodet.

Mäklararvode:
Vilken är ersättningsmodellen, provision, fast arvode eller en mix?

Referenser:
Be mäklaren om referenser från tidigare kunder och ta reda på vad de tyckte om tjänsten.

Marknadsföring:
Fråga mäklaren hur de planerar att marknadsföra din fastighet och se till att du är nöjd med planen.

Kommunikation:
Välj en mäklare som du känner dig bekväm att prata med och som du tror kommer att hålla dig uppdaterad under hela försäljningsprocessen.

Här kan du kolla vad som gäller

Mäklarsamfundet har en site för den som vill läsa in sig på vad som exakt gäller. Här kan du få mer detaljerad information om hur regelverk m.m. fungerar och hur det tillämpas.

Hur mycket får en mäklare i lön?

Snitt arvodet för en lgh försäljning 2022 i Stockholm 59.000 kr

Mäklararvoden är den avgift som en mäklare tar för att hjälpa till att sälja ett hus eller en lägenhet. Det finns olika sätt att beräkna mäklararvodet, men vanligtvis baseras det på en procentsats av det slutgiltiga försäljningspriset. Mäklararvoden kan variera beroende på olika faktorer, såsom mäklarens erfarenhet, den lokala marknaden och svårighetsgraden av försäljningen.

I Sverige är det vanligt att mäklaren tar en procentsats på mellan 1,5% och 3,5% av försäljningspriset som mäklararvode. Vissa mäklare kan också ta ut en fast avgift, oavsett försäljningspriset. Detta är oftast lägre än procentsatsen baserat på försäljningspriset, men kan ändå vara en betydande kostnad för säljaren.

Mäklararvodet betalas vanligtvis av säljaren, men det kan också vara en del av köpeskillingen som betalas av köparen. Detta kan vara fallet om det är en förhandlingsfråga mellan parterna, eller om det anges i försäljningsavtalet.

Det är viktigt att förstå att mäklararvodet är en professionell tjänst som kräver en hög nivå av kunskap och erfarenhet för att hjälpa till att sälja en fastighet. Mäklaren hjälper till att marknadsföra fastigheten, förhandlar om försäljningsvillkoren, håller kontakt med köpare och säljare och hjälper till att lösa eventuella problem som kan uppstå under försäljningsprocessen. Därför är mäklararvodet ofta värt pengarna för den som vill sälja en fastighet på ett effektivt och stressfritt sätt.

Lista på snittpriserna per kvm i Stockholm 2022

Lista Stockholms kommun

 • Snitt pris per kvm i Stockholm 107.000 kr
 • Snitt arvode till mäklare i Stockholm 59.000 kr (för en bostadsrätt)
 • Snitt arvode till mäklare i Stockholm 89.000 kr (för en Villa)

Ersättningsmodeller

 • Fast arvode
 • Rak provision
 • Mixad

Vad som bör ingå

 • Fotografering
 • Mäklarens normal arbete t.ex. sköta kontakter, arr visningar, hämta in info m.m.
 • Styling (inte alltid)
 • Annonsering och marknadsföring
 • Hålla koll på budgivning
 • Upprättande dokument och avtal
 • Kontakt med banker, samordning, avtalsskrivning
 • Deklaration av försäljningen

Hitta fastighetsmäklare Stockholm

Mäklaren som kan området bäst lyckas bäst

Representerar fastighetsmäklaren både säljare och köpare? En områdesspecialist är guld värd. Har din fastighetsmäklare erfarenhet från området du bor i och dessutom kan visa upp resultat från tidigare försäljningar i området så är det en mycket bra början. En mäklare med bra kunskaper om området ska enkelt och snabbt kunna berätta om utbudet av skolor, dagis, vårdcentral, parkeringsmöjlighet och butiker för en ev köpare. Kan man inte på ett övertygande sätt pitcha fördelarna med att bo i ditt område ska du hitta en annan m

Hur gör man för att hitta de bästa fastighetsmäklarna?

Representerar fastighetsmäklaren både säljare och köpare?

Ja, mäklaren ska tillvara ta bägge parters intresse. Fastighetsmäklarens uppgift under förmedlingsuppdraget är att ge säljare och tilltänkta köpare råd och upplysningar som de behöver för att kunna genomföra affären. Mäklarens roll som opartisk mellanman är mycket viktig i sammanhanget då ingen part ska missgynnas.

Så gör du för att hitta de bästa fastighetsmäklarna i Stockholm

Att hitta någon av de bästa fastighetsmäklarna i Stockholm kan vara en utmaning, med många faktorer att ta hänsyn till. Men med rätt information och förståelse för hur mäklarnas roll fungerar, kan det göras till en smidig process. I den här texten kommer vi att ge dig tips och råd för att hitta den perfekta mäklaren för din bostadsaffär i Stockholm.

Vi börjar med att göra en lista över dina krav och önskemål för någon av de bästa fastighetsmäklarna. Tänk på saker som kompetens, erfarenhet, kunskap om området där du säljer din bostad, och kundservice. Det kan också vara bra att undersöka om mäklaren har specialiserat sig på en viss typ av bostad eller område, såsom villor eller första bostäder.

När du har gjort din lista, börja med att fråga vänner och bekanta om rekommendationer. Det kan också vara bra att göra en online-sökning och läsa recensioner från tidigare kunder. Det är också viktigt att kolla upp mäklarens licens och kvalificeringar och att se till att de är medlemmar i en professionell mäklarorganisation.

Så vad händer när du har hittat en lämplig mäklare? Det är viktigt att ha ett öppet och ärligt samtal med mäklaren, där ni diskuterar dina förväntningar och hur mäklaren planerar att marknadsföra din bostad. Det är också bra att fråga om mäklarens tidigare erfarenheter och hur de har hjälpt andra kunder att sälja deras bostäder.

Topplistan: Bästa säljande mäklare i Stockholm

1.Lagerlings Fastighetsmäkleri
Förmedlade bostäder till ett försäljnings värde av 1.434.150.000 kr

2.UNIK Fastighetsförmedling
Förmedlade bostäder till ett försäljningsvärde av 964.517.500 kr

3.Husman Hagberg
Förmedlade bostäder till ett försäljningsvärde av 898.082.000 kr

4.SkandiaMäklarna
Förmedlade bostäder till ett försäljningsvärde av 875.940.000 kr

5.Sjöman\Frisk
Förmedlade bostäder till ett försäljningsvärde av 736.240.000 kr

Glöm inte, gör en egen lista

Hur många dagis finns det i området vilka är skolorna i området närmaste vårdcentral osv är ofta frågor kommer upp. Nyckeln till en lyckad försäljning är rätt fastighetsmäklare med bra kunskaper om ditt område. Du ska helt enkelt hitta en mäklare som är områdesspecialist alla andra går bort. Många gånger då bostaden inte sålts eller när man hört historier om hur säljaren fått mindre betalt än vad man tänkt sig kan det bero på att mäklaren saknar kunskap om området alltså bristande engagemang eller att mäklaren bara stressat igenom affären för att kunna gå vidare till nästa affär.

 • Skolor, Dagis, Vård, P-platser
 • Miljö, bullrar det från angränsande ytor
 • Stäm av skillnader dag resp kvällsmiljö
 • Restauranger, butiker
 • Kvällsöppna verksamheter

Glöm inte att buller eller ljud från omkring liggande lokaler kan låta olika beroende på tidpunkten på dagen. T.ex. om det finns butiker i angränsande fastigheter som får tidiga morgon leveranser så lär det störa. Eller restauranger som har ventilationskanaler som luktar, bara för att man gillar doften av nybakade bullar så är det ingen garanti för att man gör så efter ett tag, om doften finns där hela dagarna lär även den mest bullglade krokna efter några månader.

Förberedelser

Vad ska man tänka på när man flyttar in i ett nytt bostadsområde?

Utforska området:
Innan du flyttar in kan det vara bra att göra lite research om området du ska flytta till. Ta reda på vad som finns i närheten, såsom affärer, skolor, parker och kollektivtrafik.

Anslut dig till nätverk:
Ett bra sätt att lära känna människor i ditt nya område är att ansluta dig till lokala nätverk, såsom en förening eller en grupp på sociala medier för boende i området.

Införliva dig i området:
Ta chansen att lära känna dina grannar och delta i lokala händelser och aktiviteter. Detta kan hjälpa dig att känna dig hemma i ditt nya område.

Skaffa rutiner:
Efter att du har flyttat in kan det vara bra att skapa rutiner för saker som att handla, gå promenader eller träna. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer hemmastadd i ditt nya hem.

Var försiktig med saker som rör din säkerhet:
Var extra observant på din omgivning och se till att du har bra lås och säkerhet i ditt hem.

Var beredd på förändringar:
Det kan ta tid att vänja sig vid att bo på ett nytt ställe och det är vanligt att det kan vara utmanande att anpassa sig till förändringar. Var beredd på att det kan ta lite tid att känna sig helt hemma i ditt nya område.

Få förslag på fastighetsmäklare

Kolla upp om fastighetsmäklaren har varnats

För att checka av om din mäklar blivit varnad, även någon av de bästa fastighetsmäklarna kan ha fåt någon varning. På FMI Fastighetsmäklarinspektionen kan du kolla upp om din mäklaren fått någon anmärkning. Man kan även kontrollera med tidningen Råd och Rön om någon av de bästa fastighetsmäklarna finns med på deras svarta lista. Det är bara Fastighetsmäklarinspektionen som delar ut varningarna. Råd och Rön delar inte ut varningar.

Läs mer här: FMI